فرایند سفارش
فرآیند سفارش و مراحل تولید
شاید برای شما جـالب باشد که ۸۰% مشـتریان در انتخاب قالب تصویری خود مـردد هستند، یا متاثر از نظرات غیر کارشناسانه ی اطـرافیان اصرار بر تولید محتوای صرفا انیمـیشنی یا صرفا فیلم دارند. این موضوع مهمترین علت "شـکست در تولید محتوا" و از بین رفتن سرمـایه ی شماست.
تیم آرتان هنر، وظـیفه ی خود میداند که در جلسات اولیه، خواسته های مشتریان را دقیق بررسـی و بعد از نیاز سنجی، مقرون بصرفه ترین و اثربخـش ترین پیشنهاد خود را ارائه کند.
مطالب این صفحه میتواند پیش زمـینه ی لازم در مورد نحوه ی همــکاری با ما را در اختیار شما بگذارد
۱- نیاز سنجی
۲- رفرنس
۳- فیلمنامه و قرارداد
۴- پیش تولید
۵- تولید
۶- بازبینی
۷- تحویل نهایی
سوالات متداول
- سوال اول | انیمیشن دقیقه ای چند؟ ♦
بطور خلاصه باید گفت، یک تیم حرفه ای انیمیشن، محصولات خود را دقیقه ای قیمت گذاری نمیکند! برای ساخت یک انیمیشن ابتدا نیاز به ساخت یک صحنه کامل و اشیاء درون آن است. مثل یک نیروگاه برق که به مدلسازی ساختمانها، درختان، خیابانها، تاسیسات و کارمندان درون آن نیاز است. این پروسه بسته به گرافیک مورد نظر کارگردان (واقع گرا یا فانتزی) گاها تا ماه ها زمان میبرد. بعد از آن میتوان یک دوربین را فقط برای چند ثانیه در آن صحنه حرکت داد و خروجی گرفت که این عمل ممکن است چند روز هم زمان نبرد. پس برای براورد اولیه پروژه، با ما تماس بگیرید و با کارشناس تیم ما مشورت کنید. حدود اولیه قیمت ظرف چند رو به اطلاع شما خواهد رسید. بنابر این انیمیشن های ما بصورت پروژه ای برآورد قیمت میشوند نه دقیقه ای!
- سوال دوم | تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک در چیست؟
در واقع موشن گرافیک هم از خانواده ی انیمیشن است. با این تفاوت که در انیمیشن ها بیشتر بر روی جزئیات مدل، تاثیرات دراماتیکی فیلم، حرکت شخصیت ها و دیالوگ گویی آنها (مختص انیمیشن های داستانی) و .. می شود. اما در موشن گرافیک حتی الامکان از جزئیات صحنه کم میشود تا مخاطب با فضای ساده ی کار سریعتر ارتباط برقرار کند و تمرکز خود را بیشتر بر روی آمار، ارقام و اطلاعات منطقی معطوف کند. بطور مثال اگر قرار باشد در مورد خط تولید یک کارخانه ی کاشی و مکانیزم دستگاه های آن تولید محتوا کنیم ما ساخت یک انیمیشن صنعتی را پیشنهاد میدهیم اما اگر همان کارخانه قصد ارائه ی آمار فروش، مزییت های کاشی خود در بازار رقابت و معرفی محصولات خود را داشته باشد، استفاده از موشن گرافیک روش مقرون بصرفه تری خواهد بود. در این بین موشن گرافیک های سه بعدی با استفاده از گرافیکی جذابتر و محیطی حجیم تصویرسازی و اثرگذاری دو چندان در مخاطبان دارند. اما بدلیل هزینه ی بیشتر و پروسه ی طولانی تر مناسب موضوعات زود گذر و سطحی نیستند.
- سوال سوم | فیلم بهتر است یا انیمیشن؟
این سوالیست که بیشتر ما برای مشتریان مطرح میکنیم تا به پاسخی روشن و منطقی برسیم. در این مواقع اگر به یک شرکت فیلمساز مراجعه کنید قطعا همه ی پروژه ی شما را از روش فیلمبرداری با دوربین پیش خواهند برد! و اگر به یک شرکت انیمیشن ساز مراجعه کنید اولین و آخرین پیشنهاد آنها به شما انیمیشن خواهد بود. این اتفاق ناگوار برای پروژه ی شما خواهد بود! تیم آرتان بدلیل دارا بودن هر دو تخصص فیلم و انیمیشن در کنار هم و استفاده از تیم داخلی خود، قبل از هر چیز به آنچه مخاطب شما قرار است ببیند می اندیشد. ساده ترین راه حل این است که اگر محصول شما قابل دیده شدن و فیلمبرداری شدن است پس تکلیف روشن است. اگر محصول شما هنوز به عرصه ای اجرا نرسیده و یا امکان استفاده از دوربین در آن نیست چاره ی کار انیمیشن است. برای مثال یک کارخانه ی کاشی قصد دارد برای کاشی های نشکن و چند لایه ی خود که فرمولاسیون منحصربفردی دارند یک فیلم تبلیغاتی بسازد. ما در این شرایط پیشنهاد یک کار ترکیبی را می دهیم. فیلمبرداری از محیط کارخانه، خط تولید و حتی نصب آن در یک خانه ی مجلل و زیبا و در کنار این فیلم ساخت انیمیشنی از لایه های برش خورده ی کاشی و فرآیند های شیمیایی درون آن در برابر حرارت و عوامل خارجی. در این پروژه ها، فیلم واقعی باورپذیری و انیمیشن هیجان و جذابیت را برای ویدئو ی شما به ارمغان می آورند.
- سوال چهارم | آیا با بودجه ی کم میتوان یک کار خوب ساخت؟
خوشبختانه محصولات هنری با اندکی تغییر در جزئیات، زمان و کیفیت کار امکان بهینه سازی هزینه های تولید را دارند. تیم آرتان بعد از نیاز سنجی و جلسات توجیهی ۲ یا ۳ پیشنهاد تولیدی با قیمت های متفاوت را پیش روی مشتریان خود میگذارد. اما اگر کارفرما دارای محدودیت بیشتری باشد تا حدی که به استاندارد های کیفی پروژه آسیبی وارد نشود میتوان هزینه ها را سرشکن کرد. این موضوع شامل استفاده نکردن از تجهیزات حرکتی پرهزینه، دوبین، لوکیشن های پرخرج، گوینده های برند و .. می شود. هرچند پائین آمدن کیفیت کار برای تیم آرتان اصلا خوشایند نیست.
- سوال پنجم | زمان استاندارد یک ویدئو چند دقیقه است؟
زمان یک ویدئو ارتباط مستقیم با موضوعات مطرح شده در فیلمنامه دارد. اینکه در ابتدای سفارش، بدون در نظر گرفتن موضوعات و منابع آن محصول، زمانی را بگیریم کار اشتباهیست. برای برآورد اولیه، میتوان بر اساس حجم نریشن (متن گوینده) زمان حدودی را مشخص کرد. به ازای هر ۱ صفحه A4 (با فونت ۱۶) تقریبا ۳ دقیقه زمان لازم است.
- سوال ششم |آیا برای اینستاگرام ۱ دقیقه کافیست؟
در اینکه مخاطبان شبکه های اجتماعی دیگر حوصله ی دیدن فیلم های طولانی را ندارند، هیچ شکی نیست اما با استفاده از IGTV در اینستاگرام به راحتی میتوانید ویدئو های طولانی مدت را آپلود نمائید.. البته مشروط بر آن که محتوای ویدئو شما آنقدر ارزشمند و کاربردی باشد که دنبال کنندگان راغب به دیدن و انتشار آن داشته باشند. نه صرفا یک ویدئو ی تبلیغاتی یک جانبه. و نکته ی مهم تر اینکه ویدئو های ۱ دقیقه ای تنها برای جذب مخاطب عام ساخته میشوند. اما اگر مخاطبی برای خرید محصول شما به سایت یا صفحه ی شما سر بزند برای اغنا و اطمینان قبل از معامله حاضر است ده ها دقیقه محتوای تصویری شما را با دقت ببینید و بعد تصمیم بگیرد.
- سوال هفتم | زمان تحویل کار چقدر است؟
در این خصوص دو نکته حائز اهمیت است. ۱-تولید انیمیشن چند برابر بیشت از یک فیلم زمانبر است و علاوه بر آن جزئیات فیلمنامه و ایجاد عناصر بصری فیلم هم بایستی بررسی شوند. پروژه های آرتان هنر معمولا پروسه ای بالای یک ماه را پشت سر میگذارند. ۲-زمان شروع یک پروژه میتواند همزمان با تولید پروژه ای دیگر در تیم آرتان باشد یا در صف انتظار مدیر تولید قرار گیرد. پس شرایط تولیدی آرتان هم در زمانبندی یک پروژه تاثیرگذار خواهد بود.